Mode, skönhet och annat roligt

Tips & Råd för att vara fin

5 saker för ett fint hår

1. Hårets hälsa 

Att investera i bra schampo och balsam är en viktig del av ett friskt hår. Det kommer att hjälpa dig att bibehålla den friskaste looken under långa perioder, så hoppa inte över det!

Om du vill att ditt hår ska vara i optimalt skick är det viktigt att schampot och balsamet kan fungera tillsammans. Tyvärr är inte alla produkter skapade lika; vissa innehåller silikon som kan skada eller tynga ner fina lockar med tiden medan andra billiga ämnen faktiskt kan göra saken värre genom att lägga skadliga kemikalier på våra huvuden!

Vill du prova ekologisk hårvård? – Med lite “snällare produkter för ditt hår” – Följ länken här!

De hårvårdsprodukter du använder för din hud och ditt huvud bör inte innehålla sulfater, som kan vara skadliga för både hårbotten och hälsan.

De kan lösa upp fett i håret men skiljer inte alltid mellan överskott och naturliga oljor, därför finns en stor chans att ditt hår och din hårbotten bara blir torr och irriterad istället.

vill du behålla din hårfärg stark och levande så välj produkter som är gjorda för att behålla färgen, de gör verkligen skillnad.

det är viktigt att veta att det inte finns något schampo eller balsam som kan rädda ditt hår från att bli förstört av värmestylingprodukter som fön och plattång.

Eller som folk brukar tro, att det kan växa fortare.

läs mer om ämnen relaterade till detta här

slitet-hår

2. Skydda ditt hår från värme

Det är ett måste för mig, annars bränner du håret. Detta är något som de flesta borde tänka på men inte gör. De som till exempel bleker sitt hår eller färgar det i onaturliga färger och plattar med kemikalier osv. Alla har mer eller mindre tillgång till att kunna platta sitt hår, när du använder en plattång så är de av största vikt att du har någon typ av skydd från värmen du utsätter ditt hår för, det finns tom i sprayflaska. Glöm inte att använda den varje gång du stylar ditt hår.

3. Justera styrkan och värmen på din plattång 

Med hjälp av den justerbara värmen kan du enkelt platta ditt hår utan att behöva oroa dig för att det ska bli för varmt. Det är bra att tänka på vid tjockt hår eller afro.

Många från norden har fint och tunt hår. Det är därför det inte behöver eller ens kan hantera sådan värme.

På både plattång och föning kan de finnas mer alternativ än bara start och stopp, många känner inte till eller vet inte vad de innebär att nyttja dem på rätt sätt. Ha alltså inte högsta värmen på plattången om du har tunnare hår, likaså för hårfönen att ha inte max värme på. Så för att förtydliga en gång till plattar du håret, färgar eller gör håret ljusare så sliter du på håret och att föna och platta på de finns chansen att du bränner de helt.

Detta är helt klart de viktigaste att tänka på.

vitamin-hår

4. Innre faktorer

Det många glömmer är att ta hand om ditt hår inifrån, många ser bara utifrån de yttre faktorerna.

Det är en viktig punkt man inte ska bortse ifrån.

Exempel på viktiga ämnen för just detta är:

  • B-vitamin
  • Hirsextrakt 
  • Omega 3,6,9 
  • Kisel 

Om du vill ha frisk hud, hår och naglar är detta rätt näringsämnen för dig. Det finns givetvis hårvårdsprodukter som har dessa ämnen i sig.

Det finns även tabletter du kan ta med 100% naturämnen, de kan innehålla MSM, B5 och organiskt svavel som är superbra för huden.

Med rätt näring som nämnt ovan kan du också förebygga håravfall och grått hår! Läs även om hårprodukter som fungerar.

Många som tagit detta har också blivit av med finnar, mjäll och klåda i hårbotten.

En bieffekt som många brukar se som positiv är att även fransarna kan bli längre 

5. Tvättar du håret för ofta ?

Många tvättar håret för ofta, detta kan lätt bli en ond cirkel då du tvättar de för att de är fett men i tvättandet så använder du dig av dåligt produkter som torkar ut håret och tvingar fram egenproducerat fett från huvudet, och de i sin tur gör att det ser fett ut snabbt igen. 

Man behöver inte tvätta varje dag utan 2 gånger i veckan ska räcka. Detta skall personer som färgat håret tänka på extra mycket. 

Kolla in bloggen nyttosmart för att skapa en hårvårdsrutin.

Kika gärna in på Eyracure.com dom har superbra produkter för alla hårtyper och problem.

Här är en annan blogg för mer intressant läsning om skönhet och mycket annat: https://lovenrudvi.se/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *