Mode, skönhet och annat roligt

Tips & Råd för att vara fin

10 enkla steg för glänsande vackert hår

Letar du efter glänsande vackert hår? Då har du tur! I det här blogginlägget kommer vi att diskutera 10 enkla steg som du kan ta för att få ditt drömhår. Oavsett om du har rakt hår, lockigt hår eller någonstans däremellan kommer dessa tips att hjälpa dig att se ut och känna dig som bäst. Så vad väntar du på? Låt oss komma igång!

Undvik värmestyling så mycket det går

Att utsätta håret för värmestyling kan orsaka stora skador, vilket resulterar i torrt och sprött hår. Om du kan, försök att undvika att använda värmeverktyg som locktänger, plattänger och hårtorkar. Om du måste använda dem, se till att använda en värmeskyddande produkt först.

Använd en luftfuktare

Om ditt hem är särskilt torrt kan en luftfuktare bidra till att återföra fukt till luften och förhindrar att håret torkar ut. Detta är särskilt viktigt under vintermånaderna när luften är extra torr.

Använd ett djupt balsam minst en gång i veckan

Ett djupbalsam hjälper till att ge näring åt ditt hår och återställa förlorad fukt. Se till att lämna balsamet låt den stå på i minst 15 minuter och helst 30 minuter.

Undvik att använda för mycket stylingprodukter

Stylingprodukter kan ofta tynga ner ditt hår och få det att se fett och ohälsosamt ut. Försök att bara använda en liten mängd och undvik produkter som innehåller silikon.

Drick mycket vatten

Vatten är viktigt för ett friskt hår. Se till att drick minst åtta glas vatten per dag för att hålla håret fint. Även kosten speglar av sig med vilken kvalitet håret får. Läs mer om kost och hälsa här!

Uttorkande schampon

Undvik butiksschampon som är gör håret alltför torra och tar bort hårets naturliga oljor. Många schampon som finns på marknaden idag innehåller starka tensider. Syftet med tensider är att lösa upp fett från hårstråna och hårbotten. Men för mycket av det goda kan göra hårbotten irriterad och håret torrt.  

Var inte rädd för att prova – Miljövänlig hårvård!

Metallborst sliter på håret

Undvik hårborst med piggar av metall och plast. Det sliter hårt på håret. Speciellt vått hår ska du inte borsta eftersom håret är extra elastiskt då och kan gå av. 

Snåla inte på fuktkrämen

Hårbotten, precis som resten av huden på kroppen, behöver fukt. Varje gång du duschar ska du applicera balsam enligt en tumregel. En gång varannan vecka eller så, massera in kokosolja i håret.

Håll håret rent

Du har säkert hört att du inte ska tvätta håret för ofta och att du ska undvika att schamponera det. Hur ofta du duschar bestämmer du själv. Om du tvättar håret för ofta kan du ta bort dess naturliga oljor och göra det torrt och sprött. Försök att tvätta håret endast två eller tre gånger i veckan. Följ dessa enkla tips och du kommer att vara på väg mot ett skinande vackert hår på nolltid!

Lyssna på ditt hår och så länge du använder högkvalitativa produkter kan det vara bra att tvätta det då och då. Spruckna toppar kan minskas, vilket tillför fukt till ditt hår samtidigt. Läs mer tips och tricks på hur du förebygger och reparerar skadat hår här.

Begränsa tiden i solen

Du kan se exakt vad en dag i solen utan solskyddsmedel gör med din hud, men tänk på att ditt hår utsätts för nästan lika mycket skada. På sommaren är det bästa försvaret att kamma ett leave-in-balsam genom håret innan du går ut. Det är en bra idé att applicera ett värmeskyddande SPF-medel varje gång du

Följ dessa enkla steg och du kommer att vara på väg mot glänsande vackert hår på nolltid!

Vill du veta hur du får vackert hår med hjälp av en mirakelprodukt? eller läsa ännu mer om du haft dreadlocks kika gärna in här

Kolla in Eyracure

Älskar du skönhet, hälsa och mode? Läs mer här, och bli inspirerad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *