Mode, skönhet och annat roligt

Tips & Råd för att vara fin

Kan man byta namn på sin Alexa?

Om du precis har köpt en Alexa-enhet har du förmodligen redan insett att du kan anpassa dina enheter som du vill. Du kan ge vilket namn som helst till dina lampor, uttag och säkerhetskameror, du kan ställa in rutiner och du kan också ställa in din Alexa så att den tänder ljuset när du säger “Lumos!

En av de första sakerna du blir tillfrågad när du ställer in din Alexa för första gången är ett nytt namn på din Alexa-enhet. Men är det namnet du behöver uttala för att styra dina smarta föremål med din röst?

Du kommer snart att inse att det inte är det. Namnet du ger till ditt Alexa Echo, till exempel, används bara för att identifiera enheten inom det interna nätverket (du kan ha mer än en Alexa-enhet i ditt hus, och du kan särskilja dem genom att ge dem olika namn). Så, betyder det att du inte kan ringa Alexa på något annat sätt?

Hur man ändrar Alexas vakna ord

Sanningen är att viss anpassning är tillåten, men nej, du kan inte ge ditt Alexa-system något namn du gillar.

Om du vill sluta säga “Alexa” och du vill använda ett annat ord, måste du ändra det som kallas vakordet. För att göra det, gå till din Alexa-app på din smartphone. Tryck på Enheter och välj den du vill byta namn på.

Tryck nu på ikonen Inställningar och välj Wake Word.

Här kan du välja mellan några givna alternativ: Amazon, Computer, Echo eller Ziggy. Och dessa är de enda tillgängliga alternativen.

Så du kan inte ringa in Alexa hur du vill. Du kan ändra dess vakna ord, men du måste välja mellan några givna alternativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *