Mode, skönhet och annat roligt

Tips & Råd för att vara fin

Dags att städa ? då måste du kolla detta innan

Hur rent ska ett hus vara när man flyttar ut?

Innan du flyttar bör du städa din bostad till en nivå som du personligen skulle tycka är acceptabel om du skulle flytta in.

När du undersöker hur du städar ditt hus kommer du att hitta frasen “djuprengöring” som ofta används – men det är inte alltid klart vad detta betyder exakt. I flyttsammanhang innebär det att man lämnar bostaden i perfekt skick till nästa boende.

Även om städning ofta ses som en syssla, är det en nödvändighet, speciellt när man flyttar ut. Nyckeln till djuprengöring av ditt hus är att planera tidigt, bryta ner det rum för rum och ge dig själv tillräckligt med tid för att avsluta jobbet.

städa-hus

Hur du rengör ditt kök

Först vill du tömma ditt kök på mat innan du rengör det. Flyttfirmor kommer vanligtvis inte att transportera färskvaror och kommer inte att flytta en avfrostning kyl/frys, så se till att detta görs ett par dagar i förväg.

När det gäller att flytta tunga köksmaskiner kan det ta lite tid att förbereda. Se till att du städar innan flyttdagen för att minska förseningar och göra processen enklare.

Vill du läsa mer om andra rum att städa tryck här 😀

stada-kok

Så här rekommenderar vi att du börjar i köket:

  • Töm dina hyllor och skåp så mycket som möjligt för att minska matsvinnet.
  • När kylen är tömd, rengör interiören på djupet och glöm inte att flytta den för att komma åt de svåråtkomliga platserna. Varmt tvålvatten och en mikrofiberduk gör susen.
  • Packa undan alla köksmaskiner, bestick och porslin och märk lådorna tydligt. Rengör områdena de en gång placerades för att få varje del av rummet.
  • Bli av med smulor genom att torka ur skåpen med en torr mikrofiberduk, innan du spraya lätt med en multisurface-spray och en fuktig mikrofiber. Du kan behöva använda armbågsfett för eventuella fläckar eller kvarvarande matrester.
  • Rengör alla apparater noggrant, inklusive insidan, såsom diskmaskinens filter.
  • Avsmula brödrosten ovanpå och töm brickan.
  • Glöm inte att torka ut insidan av mikrovågsugnen också. Du ska bara behöva en fuktig mikrofiber för detta, men du kan också ångkoka insidan genom att mikrovåga en skål med vatten, för att hjälpa till att lossa eventuella envisa märken. Tvätta upp mikrovågsskivan som du skulle göra med en tallrik.
  • Rengör och desinficera alla bänkskivor med en spray för flera ytor och en fuktig mikrofiber.
  • Torka av kranarna och kranarna ordentligt och ta bort eventuella kalkavlagringar som kan ha samlats. Du kan göra detta genom att applicera en receptfri kalkprodukt som Viakal, låt stå i ett par minuter och tvätta bort. Putsa med en torr trasa efteråt för en gnistrande finish och var försiktig så att du inte applicerar kalkborttagaren på några känsliga ytor.
  • Rengör ugnen ordentligt. Kom ihåg att torka av hällen, strömbrytare, galler och luftutsug också. Du kommer att vilja använda en ugnsrengöringsprodukt för att hjälpa till med insidan också (något som Oven Pride är relativt billigt och fungerar som en njutning). Se till att lägga lite tidningspapper under ugnen under rengöringen, eftersom en droppande produkt kan skada golvet under. Förbered denna uppgift i förväg, eftersom du ofta kan applicera produkten i förväg, och låt den dra över natten, för bästa effekt.

När du städar så är det viktigt att du inte blandar rengöring medel läs här för att få reda på varför noisyenvironment

Skulle du känna att det är för mäktigt som man givetvis gör vid en ut och inflyttning så kan du alltid köpa tjänsten och bli av med huvudvärken så sköter dom allt åt dig, bolaget vi rekommenderar är Ishine.se

Läs här för att få reda på hur städningen kan förbättra hälsan https://opendooracting.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *